Ιδέες για εργασία από το σπίτι

Υπάρχουν ιδέες για εργασία στο σπίτι, και πως μπορούμε να δουλέψουμε από απόσταση?

Η εργασία από το σπίτι όχι μόνο υπάρχει αλλά σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι δημοφιλέστερη από ποτέ. Σκεφτείτε πόσα ξοδεύει μια επιχείρηση για να εξασφαλίσει τους χώρους και τον εξοπλισμό των υπαλλήλων της, προσθέστε και τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα (αναλώσιμα, ηλεκτρικό, νερό κτλ.) και θα καταλάβετε γιατί οι περισσότερες εταιρείες αυξάνουν τις θέσεις για εργασία από το σπίτι.

 

ΟΚ η εργασία από το σπίτι συμφέρει τις εταιρείες, συμφέρει όμως και εμένα;   

εργασία στο σπίτιΟ κυριότερος λόγος που η εργασία από το σπίτι έγινε τόσο περιζήτητη είναι λόγο των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στον εργαζόμενο.

Και μόνο να αναλογιστούμε την μια ώρα περίπου που συνήθως χρειάζεται κάποιος για να πάει και για να έρθει από την δουλειά του, την ταλαιπωρία και τα έξοδα (ιδίως της βενζίνης εκεί που έχει πάει η τιμή της σήμερα) –και δεν μιλάμε καν για πολυσύχναστους δρόμους μεγάλων αστικών κέντρων (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη), πιστεύω ότι σας έχω πείσει.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα όμως δεν είναι στον τομέα των μεταφορών αλλά στο εργασιακό περιβάλλον.  Σκεφτείτε να μπορείτε να εργάζεστε με τις πιτζάμες σας, να κάνετε διάλειμμα όποτε θέλετε ‘αράζοντας’ στον καναπέ, βλέποντας λίγη τηλεόραση και να μπορείτε να έχετε ησυχία (ή την αγαπημένη σας μουσική) όποια στιγμή το θελήσετε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτές είναι οι εργασιακές συνθήκες των ονείρων σας. Αν όμως μπερδεύετε την ελευθερία με την ελευθεριότητα στο τέλος του μήνα μην αναρωτιέστε γιατί ο εργοδότης σας δεν σας πλήρωσε το συμφωνημένο. 😉

Η εργασία στο σπίτι απαιτεί αυτοκυριαρχία, πειθαρχία, σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Αν νομίζετε ότι αράζοντας στο σπίτι κάποιος θα σας πληρώνει χωρίς να σας ελέγχει κάνετε τεράστιο λάθος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ένας εργοδότης να ελέγξει την ποιότητα της δουλειάς σας, να ξέρει πότε και εάν εργαστήκατε και φυσικά να σας κρατήσει η απολύσει από την δουλειά του. Η εργασία από το σπίτι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, όμως αυτά θα τα αναφέρουμε σε επόμενο άρθρο μας.

 

Ποια επαγγέλματα μπορούν να γίνουν με εργασία από το σπίτι;

Οι περισσότερες δουλείες γραφείου που απαιτούν λίγη έως καθόλου προσωπική επαφή αποτελούν ιδανικούς υποψήφιους για εργασία από το σπίτι. Από ανέκαθεν επαγγέλματα όπως δακτυλογράφοι και μεταφραστές μπορούσαν να γίνουν από παντού. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν δουλειές που ενώ παραδοσιακά γίνονταν σε εταιρικό χώρο τώρα πραγματοποιούνται με εργασία από το σπίτι.

Πιστεύετε ότι όταν ζητάτε τηλεφωνική υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες όπως Vodaphone, Hellas Online, Forthnet κτλ. σας συνδέουν με άτομα εντός της εταιρείας; Τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι αρνητική. Οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν outsourcing services που σημαίνει ότι την υποστήριξη μέσω chat, η email την έχουν αναλάβει Ινδοί, Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν περάσει φυσικά τα εταιρικά τεστ ποιότητας όμως λόγω χαμηλότερου κόστους, αντί η Vodaphone να έχει Ελληνικό προσωπικό στην υποστήριξη, χρησιμοποιεί Ινδούς που εργάζονται από το σπίτι τους. Αυτό σημαίνει παγκοσμιοποίηση!

Και εδώ ερχόμαστε στον κυριότερο λόγο που έκανε την εργασία από το σπίτι προσιτή στην πλειοψηφία των εργαζομένων, φτηνή τηλεφωνία και Internet. Υπάρχουν μάλιστα και δουλείες που γίνονται εξολοκλήρου μέσω Internet . Περισσότερες ιδέες για εργασία από το σπίτι μπορείτε να βρείτε από σχετικές ιστοσελίδες ανεύρεσης εργασίας (προτεινόμενες  www.guru.com, www.elance.com).

 

1 Comment

Μανωλης Ισχακης |

February 28, 20129:32 am

Πλέον υπάρχουν πολλές προτάσσεις για να εργαστεί κάποιος απο το σπίτι. Το θέμα είναι ποιες γνώσεις χρειάζεται να έχει ο υποψήσφιος για να μπορεί να έρθει σε μια κερδοφόρα συνεργασία;
Εταιρία, Προιον, πλάνο αμοιβων, Υποστήριξη, Πολιτικη εταιρίας.
Το σίγουρο είναι οτι πλεόν είναι η μεγαλύτερη τάση…

Drop Your Comment