Οι φτωχοί είναι ο δικός σας πλούτος!

Ο μονόλογος που ακολουθεί απευθύνεται στους κύριους καπιταλιστές, κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα είναι μυθοπλαστική και προϊόν φαντασίας του συγγραφέα.

απεργίεςΜήπως ξεχάσατε ποιοι είσαστε, τι αντιπροσωπεύεται και πως πλουτίσατε? Αν το ξεχάσατε θα σας το ξαναθυμίσω. Οι φτωχοί είναι ο δικός σας πλούτος, και όσο περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι υπάρχουν τόσο πλουσιότεροι θα είσαστε. Βασικός σκοπός των καπιταλιστών είναι η ποσότητα των φτωχών διαρκώς να αυξάνει. Η πηγή του δικού τους πλούτου δεν είναι τα εργοστάσια, η οι επιχειρήσεις και τα ακίνητα που κατέχουν, αλλά η εργασία των φτωχών που δουλεύουν για αυτούς. Εργασία η οποία αγοράζεται με λεφτά που εσείς τυπώνετε σε τιμές που εσείς καθορίζεται.

Δεύτερο πολύ βασικό στοιχείο είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός προστατεύει την ιδιοκτησία όμως αυτό είναι λάθος. Ο καπιταλισμός προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν ιδιοκτησία (σπίτια, οικόπεδα, ακίνητα κτλ) και να τους αναγκάσει να ζούνε στο ενοίκιο και να δουλεύουν για μισθό που τους επιτρέπει να συντηρούνται κατά κάποιο τρόπο όμως πάντα να είναι εξαρτώμενοι από τον κεφαλαιοκράτη που τους δίνει αυτόν τον πενιχρό μισθό.  Βασικός του βοηθός στο εγχείρημα αυτό είναι οι τράπεζες της οποίες ελέγχει πλήρως, και οι οποίες δίνουν δάνεια με το τσουβάλι σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν σκλάβους, που στο 1/5 θα καταφέρουν να τους πάρουν την ιδιοκτησία που έχουν υποθήκευση αφού δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την μηνιαία δόση. Έτσι θα τους κάνουν ακόμη πιο φτωχούς που όμως θα συνεχίσουν να χρωστάνε στην τράπεζα για απεριόριστο χρονικό διάστημα, μεταφέροντας το χρέος των γονιών στα παιδιά του.

Σήμερα είναι αδύνατο κάποιος να αγοράσει ιδιοκτησία βασιζόμενος μόνο στα έσοδα που λαμβάνει από μισθωτή εργασία. Αν ένας μισθωτός λαμβάνει 600 ευρώ το μήνα χ 12 μήνες = 7200 ευρώ το χρόνο. Αν αποταμιεύει το 20% = 1400 τον χρόνο. Αν η αξία ενός μέσου διαμερίσματος στην Αθήνα κοστίζει 50.000 ευρώ θα χρειαστεί 35 χρόνια να το αγοράσει. Στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί όμως ο πληθωρισμός θα εξαφανίσει την αξία του 1/3 των χρημάτων που αποταμιεύει ο φουκαράς για να αγοράσει το δικό του σπίτι και θα αυξήσει την τιμή αγοράς  μεγαλώνοντας τα απαραίτητα χρόνια που χρειάζεται. Έτσι στην ουσία ο φτωχός μεροκαματιάρης δεν θα μπορέσει σχεδόν ποτέ να γίνει ιδιοκτήτης δικού του σπιτιού και θα ζει για πάντα στο ενοίκιο.

Η ιδιοκτησία είναι στα χέρια των καπιταλιστών ακριβώς γιατί οι φτωχοί αναγκάζονται να δουλεύουν για μισθό, και από την στιγμή που εγγράφονται στο λογιστήριο κάποιας εταιρείας γίνονται δικό της εμπόρευμα το οποίο ο ιδιοκτήτης του κεφαλαίου μπορεί να διαχειριστή όπως εκείνος κρίνει ότι τον ωφελεί.

αστυνομική βία
Αστυνομική βία στην Αθήνα

Εάν ως καπιταλιστές καταφέρετε να δημιουργήσετε της συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους για μισθό να λαμβάνουν τόσα όσα να τους εξασφαλίζουν να μην πεθάνουν από την πείνα, να τους δώσετε την δυνατότητα να εργάζονται σε 2 και 3 διαφορετικές δουλειές, όμως να ξοδεύουν τα κερδισμένα αυξάνοντας της δικές τους καταναλωτικές ανάγκες θα έχετε πετύχει τον ανώτατο σκοπό σας. Τίποτα δεν οδηγεί τους ανθρώπους στην δουλεία, τόσο σίγουρα όσο οι προσωπικές τους ανάγκες. Ανάγκες που εσείς πρέπει σοφά να πολλαπλασιάζεται, αλλά απερίσκεπτο να ικανοποιείτε. Ο μέτριος μισθός είναι το εργαλείο που θα κάνει τον εργαζόμενο επιμελή. Ο μικρός μισθός θα τον κάνει απελπισμένο και μη παραγωγικό, όπως και ο μεγάλος μισθός θα τον κάνει αλαζόνα και τεμπέλη. Σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας, όπου η δουλεία είναι απαγορευμένη με νόμο ο σίγουρος πλουτισμός του κάθε καπιταλιστή γίνεται από την μισθωτή εργασία των σκληρά εργαζόμενων φτωχών.

Και οι καπιταλιστές είναι άνθρωποι, που γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι τα πλούτη τους δημιουργήθηκαν όχι από της προσωπικές τους ικανότητες, που δεν είναι καλύτερες από τον μέσο όρο, αλλά από την ξένη εργασία. Η χρήση της ξένης εργασίας είναι ο θεμέλιος λίθος της επιτυχίας και όχι η κατοχή γης ή χρημάτων. Η εργατική τάξη ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει την ψευδαίσθηση της νομισματικής μορφής των χρημάτων που τους δίνετε, για να λάβει μέρος αυτών που έχει η ίδια παράγει, και που όμως εσείς διαχειρίζεστε.

Παπανδρέου λεφτά υπάρχουν
Μελλοντικά θα δώσει το όνομα του σε αδιέξοδο δρόμο.

Τώρα είναι η χρυσή εποχή οι καπιταλιστές να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια και να συσσωρεύσουν ατέλειωτα τρισεκατομμύρια στης τράπεζες τους εκμεταλλευόμενοι την διεθνή οικονομική κρίση που οι ίδιοι τεχνητά δημιούργησαν.  Όταν οι συνθήκες διαβίωσης των φτωχών έχουν φράσεις το σημείο μηδέν, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις τους έχουν περικοπεί, έχει έρθει η ημέρα να τους πάρετε τα πάντα, αφού τώρα οι φτωχοί εργαζόμενοι εξαρτώνται από εσάς, και εκλιπαρούν για  έλεος, ξεχνώντας την λέξη εργασιακά δικαιώματα. Τώρα ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε τον μέσω μισθό του Έλληνα εργαζόμενο 200 ευρώ, και όσο περισσότεροι γίνονται οι άνεργοι τόσο μεγαλύτερη εγγύηση για εσάς είναι ότι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, όπως στης τρίτες χώρες της Αφρικής.

Ο φόβος της ανεργίας είναι αρκετός για να τους κάνει να εργάζονται περισσότερο σκληρά, και αφοσιωμένα αφού βλέπουν την στρατιά των ανέργων να σπρώχνεται στην πύλη της εταιρείας ζητώντας εργασία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή η θέα ικανοποιεί την καρδιά κάθε καπιταλιστή περισσότερο από ότι το καταμέτρημα χαρτονομισμάτων στο θησαυροφυλάκιο του.

Σκοπός του καπιταλισμού είναι να μην αφήσει την μεσαία και την εργατική τάξη να πλουτίσει και να δουλεύει για τον εαυτό της. Το κεφάλαιο δημιουργείται και μεγαλώνει μόνο όταν εκμεταλλεύεται ξένη εργασία. Μην λυπάστε τους φτωχούς αλλά αντίθετα να χαίρεστε όταν γίνονται περισσότεροι αφού αυτή είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την δική σας ευτυχία. Ο λαός πρέπει να ζει σε άγνοια, φτώχεια και αγραμματοσύνη, να μην έχει ιδιοκτησία και να εργάζεται για μικρό μισθό δημιουργώντας τα δικά σας υπερκέρδη.

Οι φτωχοί είναι ο πλούτος σας και οι τόκοι η αλυσίδα με την οποία είναι δεμένη στην άμαξα σας αιώνια.

zimbabwe-dollar
100 δις δολάρια

100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα χαρτονόμισμα. Μόλις γίναμε πλούσιοι!!!

Σχετικά άρθρα
http://neverojatno.wordpress.com/2012/07/14/bednite/

 

1 Comment

10 разлики между шефа и лидера | Прес релийз зона IZPR.com |

April 15, 201312:52 pm

[…] им страх, като прилага древната Римска тактика „ Разделяй и владей”. 4) Винаги казва АЗ. Аз направих това, аз направих […]

Drop Your Comment