Γιατί δεν μπορείς να ξεγελάσεις την google?

Πως να ξεγελάσεις την google!

ποιοτική προώθηση ιστοσελίδων
Ποιοτική προώθηση ιστοσελίδων

Όταν έχεις την τεχνική υποδομή και της γνώσεις της google με περισσότερα από 1 εκατομμύριο server σε data centers σε όλο τον κόσμο, και είσαι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που επεξεργάζεται περισσότερα από 1 δις. αναζητήσεις την ημέρα, και κάνεις τζίρο σε US$ 37.905 δις.  (2011)  πως θα ήταν δυνατόν να πιστέψεις ότι με έναν υπολογιστή από το σπίτι σου και με ότι και γνώσεις να έχεις στο μυαλό σου θα μπορέσεις να ξεγελάσεις αυτόν τον κολοσσό και να χειραγωγήσεις τα αποτελέσματα αναζήτησης στην δική του μηχανή.

Είναι ανοησία και μόνο να το σκεφτείς ότι μπορείς με έναν υπολογιστή από το σπίτι σου να κάνεις ποιοτική προώθηση ιστοσελίδων τόσο καλά που να βάλεις την μηχανή να ακολουθεί της προσταγές σου.  Και να εμφανίζεις όσα σαιτ σε πληρώνουν σε όποια θέση θέλεις.

Τα τρικ του μάρκετινγκ

Και ακόμη καλύτερα να δίνεις εγγυήσεις αποτελέσματος όπως ” Εγγυόμαστε ότι θα σας πάμε στην πρώτη σελίδα του γκουγκλ, ή θα σας δώσουμε τα λεφτά σας πίσω.”. Κάποιοι το τραβάνε ακόμη μακρύτερα προσθέτοντας στο τέλος της προηγούμενης φράσης ….στο διπλάσιο, ή εγγύηση παραμονής στην πρώτη σελίδα…. Γέλιο στο ακροατήριο….

Ειδικά όμως σε περιόδους κρίσης όπου το ρευστό είναι μετρημένο κάποιοι δοκιμάζουν τα πάντα για να τραβήξουν πελάτες, υποσχόμενοι τους “γην και ύδωρ” όπως οι πολιτικοί, γνωρίζοντας εκ τον προτέρων ότι απλά λένε ψέμματα. Επίσης τα φόρουμ βρίθουν από seo-τζήδες που υπόσχονται ένα νέο link scheme που μόλις ανακάλυψαν και που θα εκτοξεύσει τα σαιτ των αδαών στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.  Αγοράζοντας spam software και λίστες με χιλιάδες spam links το μόνο σίγουρο είναι ότι το σαιτ σας θα δεχτεί ποινή από την google. Ποινή αλγορίθμου ή χειροκίνητη. Και θα γνωριστείτε με τα panda, penguin update. 😉 Εδώ μπορείς να δεις μερικές γρήγορες SEO συμβουλές. Πως, ποιος και γιατί.

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν μπορεί να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα και να ξεγελάσετε φαινομενικά την μηχανή εμφανίζοντας ένα σαιτ στα πρώτα δέκα όμως αυτή η επιτυχία δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ποια είναι η υπολογιστική ισχύ της google

1. Η google έχει τεράστια υπολογιστική ισχύ με 13 data centers σε όλο τον κόσμο.
Δες τι μηχανήματα έχει η google

2. Να προσπαθήσεις να ξεγελάσεις το Google Plus είναι χαμένος χρόνος και μπορεί να βλάψει τα σαιτ σου αφού ο γούγλης έχει φτιάξει αυτό το κοινωνικό δίκτυο με σκοπό να συγκεντρώνει ακόμη περισσότερες προσωπικές πληροφορίες. Το φακέλωμα είναι πλήρης αφού με την συγκατάθεση σου του δίνεις λεπτομέρειες για την πραγματική σου ζωή, που η google χρησιμοποιεί εναντίων σου.

3. Η ποιότητα θα νικήσει την ποσότητα

Μέχρι πέρυσι πολλοί σεοτζήδες αρκούνταν στην ποσότητα συνδέσμων που έφτιαχναν με λογισμικό για σπαμ με την ίδια λέξη κλειδί και σχετικά εύκολα ανέβαζαν χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες στην πρώτη δεκάδα. Απλά και εύκολα. Τώρα όμως αυτό το κόλπο δεν δουλεύει. Και όχι μόνο δεν δουλεύει αλλά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καταστρέψεις το σαιτ σου.

4. Τα στατιστικά του χρήστη

Δες εδώ πως να κάνεις σωστά offpage SEO.  Οι σύνδεσμοι παρόλο που παραμένουν οι βασιλιάς έχουν χάσει λίγο από την αίγλη τους αφού στοιχεία όπως τα εξής:

– Traffic
– Προβολές σελίδας ανά μοναδικό επισκέπτη
– Χρόνος παραμονής στο σαιτ έναντι των ανταγωνιστών του
– Αλληλεπίδραση χρηστών (πόσα like, και share έκαναν στο facebook, πόσα κλικ στο +1, και πόσα retweet στο  tweeter, μετράνε αφού διαφορετικοί άνθρωποι σχολιάζουν το δικό σας άρθρο, άρα είναι σημαντικό).

Πως θα κάνετε τότε SEO (προώθηση ιστοσελίδων)

– Μοιράζοντας χρήσιμο και μοναδικό περιεχόμενο, όπως σε αυτό το blog.
– Με μεγαλύτερη συμμετοχή στα 3 κοινωνικά δίκτυα (G+, Twitter, Facebook)

Η μηχανή άλλαξε τον αλγόριθμο της και έγινε πιο κοινωνική σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο σπαμ. Αν θα το καταφέρει μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

σχετικά λινκ

http://en.wikipedia.org/wiki/Google

http://vope.net/10-reasons-why-you-cant-trick-google

 

Drop Your Comment