Δουλειά στο σπίτι-Δολοπλοκίες!

Το Ίντερνετ είναι γεμάτο από ιστοσελίδες που προσφέρονται να σας μάθουν πως να γίνετε εκατομμυριούχοι σε 2 εβδομάδες, να κερδίζετε χιλιάδες δολάρια χωρίς να δουλεύετε και μέσα σε μια νύχτα να αλλάξετε την ζωή σας. Αυτά είναι τα λεγόμενα get-rich-quick scheme όπου επενδύοντας ένα μικρο ποσό έχεις τεράστια επιστροφή χρημάτων. Φυσικά πρόκειται για απάτη, αφού αν ήταν αλήθεια όλοι θα ήταν πλούσιοι και κανείς δεν θα εργαζόταν.

google scamΠυραμίδες, matrix, Ponzi scheme, MLM, google scam κ.α  είναι κλασσικές απάτες όπου ο πραγματικός σκοπός είναι να αποσπαστούν χρήματα από το θύμα. Είτε ζητώντας από το θύμα να πληρώσει ένα μικρό ποσό συμμετοχής, είτε να επενδύσει αγοράζοντας προϊόντα αμφιβόλου αξίας, για να τα μεταπωλήσει και να κρατήσει το κέρδος.

Σε αυτές της κλασσικές απάτες περιλαμβάνετε και η εργασία από το σπίτι. Από το 1920 στης ΗΠΑ εμφανίστηκαν τέτοια σχήματα εξαπάτησης αφελών πολιτών, όπως το κλασσικό “γέμισμα φακέλων”.

Τι δουλειά μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου?

1. Συναρμολόγηση, η κατασκευή προϊόντων όπως κοσμήματα, χειροτεχνία-εργόχειρα, παιχνίδια, λουλούδια κτλ που δεν απαιτούν πολλές γνώσεις και μπορούν να γίνουν σε σπιτικές συνθήκες, από ανειδίκευτο προσωπικό. Ο εργαζόμενος υποχρεούται να αγοράσει από τον εργοδότη τα απαραίτητα υλικά, και όταν παράγει το τελικό προϊόν, ο εργοδότης αρνείται να τον πληρώσει επικαλούμενος ότι δεν πληροί της προδιαγραφές. Έτσι ο εργαζόμενος εξαπατάτε, αφού έχει πληρώσει 20-30 ευρώ για να αγοράσει τα υλικά και του μένει ένα προϊόν που δεν μπορεί να το πουλήσει πουθενά με κέρδος.

2. Εισαγωγή δεδομένων. Μετά την λήξη της εργασίας και εφόσον έχει λάβει τα δεδομένα, ο εργοδότης “ξεχνά” να πληρώσει.

3. Forum spamming. Αφού έχεις γεμίσει τα φόρουμ, ξοδεύοντας δεκάδες ώρες εργασίας, που σου δίνουν με σκουπίδια (spam) ευελπιστώντας σε κάποια cents, οι εργοδότες σου εξαφανίζονται αφήνοντας σε στα κρύα του λουτρού.

4. Online surveys. Συμπληρώνεις ερωτηματολόγια που σου στέλνουν μέσω email αφού σου υπόσχονται ότι θα πληρωθείς, συνήθως στα 50$. Αυτοί πουλάνε τα έτοιμα ερωτηματολόγια και κερδίζουν, ενώ σε σένα απλά σταματάνε να σου στέλνουν όταν φτάσεις στα 49$.

5. Πωλήσεις προϊόντων η υπηρεσιών που είναι δύσκολο η αδύνατο να πουληθούν. Τα γνωστά MLM

Ποια είναι τα σημάδια της απάτης?

1. Η πληρωμή τέλους ΠΡΙΝ την έναρξη της εργασίας. Δώσε τώρα 20 ευρώ και μετά…

2. Τα λεφτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Αν κάποιος σου δίνει 50 ευρώ την ώρα για δουλειά γραφείου να το σκεφτείς 2 φορές πριν δεχτείς. Μια πόρνη μπορεί να χρεώσει τον πελάτη της 100 ευρώ ή και 1000 για μια ώρα όμως εκεί η κατάσταση είναι διαφορετική. 😉

3. Πρόσληψη για εργασία χωρίς καμιά εμπειρία και προσόντα.

4. Άγνωστη εταιρεία, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πελατολόγιο της, τα οικονομικά της στοιχεία ή τα κεφάλαια κίνησης.

5. Εταιρεία χωρίς έδρα. Διεύθυνση, τηλέφωνα και υπεύθυνοι δεν υπάρχουν.

Τα θύματα!

Τα συνηθισμένα θύματα είναι:

– Άνεργοι που ψάχνουν για καλοπληρωμένες εύκολες δουλειές. Δεν υπάρχουν τέτοιες.

– Αμόρφωτοι χωρίς προσόντα και εκπαίδευση που είναι ευκολόπιστοι.

– Ηλικιωμένα άτομα, ανάπηροι, γονείς παιδιών που δύσκολα μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους προς αναζήτηση εργασίας.

– Απρόσεκτοι που δεν κάνουν έρευνα για το ποιος είναι ο εργοδότης τους, τι λένε όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, και τι σχόλια υπάρχουν γύρω του.

Οι συνέπειες!

– Απώλεια εσόδων.

– Απώλεια της εργασίας τους πιστεύοντας σε παραμύθια για εύκολα λεφτά χωρίς κόπο και εργασία.

– Σπατάλη χρόνου.

– Προβλήματα με τον νόμο.

Φυσικά και υπάρχουν δουλειές που μπορούν να γίνουν από το σπίτι. Παράδειγμα είναι αυτό το blog, όπως και δεκάδες σοβαρές εταιρείες που μέσω τηλεργασίας απασχολούν και πληρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους. Θέλει όμως ψάξιμο και έρευνα πριν μπεις στην διαδικασία να πουλήσεις την εργασία σου σε κάποιον μέσω Ίντερνετ και να κάνεις το σπίτι σου γραφείο.

Στο Ίντερνετ υπάρχουν λεφτά, άπειρα λεφτά, όμως τα κερδίζουν αυτοί που εργάζονται σκληρά, συστηματικά και συνέχεια. Τα κερδίζουν γιατί κατέχουν την ΓΝΩΣΗ. Και η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

 

Drop Your Comment