Χρήματα μέσω Internet: 1 ερώτηση που ψάχνει απάντηση

 Τι θα απαντούσες στην ερώτηση “υπάρχουν χρήματα στο Ίντερνετ;”

DollarΧρήματα μέσω internet. Ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί όλο και πιο πολλούς/ες λόγο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Συνεχώς παρατηρώ όλο και περισσότερες ιστοσελίδες να ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα και ο λόγος είναι αρκετά απλός: Πουλάει. Ο κόσμος ενδιαφέρεται και πίσω από αυτό υπάρχει κέρδος. Ξέρω ότι οι ερωτήσεις γύρω από το “make money online” είναι πάρα πολλές. Πως πρέπει να ξεκινήσεις, με τι να ασχοληθείς, τι είναι πραγματικότητα, τι είναι απάτη, πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να τα καταφέρεις, είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που μπορώ να σκεφτώ και που σχετίζονται άμεσα με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με όλες, αλλά μόνο με μια, που κατά την γνώμη μου είναι και η πιο σημαντική.

Πως ξεκινάω και με τι να ασχοληθώ?

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να ξεκινήσεις, είναι να το πάρεις απόφαση. Μην σου φαίνεται τόσο απλό αυτό. Έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα λένε ότι θέλουν να πετύχουν οι περισσότεροι άνθρωποι και με πόσα από αυτά ασχολούνται στην πραγματικότητα?
Ξέρεις, δεν αρκεί να λέμε ότι θέλουμε κάτι. Υπάρχει κάτι σημαντικότερο από αυτό που ονομάζεται δράση και σε αυτό τον τομέα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα. Από το πιο απλό, μέχρι το πιο δύσκολο. Μην μου πεις ότι δεν σου έχει συμβεί? Σκέψου το λίγο καλύτερο και θα καταλάβεις ότι έχω δίκιο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είσαι στο σημείο που το έχεις αποφασίσει. Το αμέσως επόμενο πράγμα που θα περίμενες να διαβάσεις είναι με ποιον τρόπο θα τα καταφέρεις. Είναι λογικό, όμως πριν από αυτό θα πρέπει να σου αναφέρω κάτι που θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό: Τον σωστό τρόπο σκέψης. Ας το αναλύσουμε λίγο:

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος σκέψης;

Ξεκινάς να ασχοληθείς με κάτι καινούργιο που δεν γνωρίζεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένεις ότι αύριο θα έχεις μάθει πως γίνεται όλο αυτό και θα κερδίζεις πολλά χρήματα. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται αστείο, αλλά μάθε ότι αυτή είναι η εικόνα που έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι όταν πρωτομαθαίνουν για την ευκαιρία του make money online. Είναι αυτή ακριβώς η εικόνα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι και να κερδίσουν χρήματα, παρουσιάζοντας το θέμα “χρήματα μέσω internet”, σαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Η αλήθεια είναι ότι τα χρυσά αυγά υπάρχουν, αλλά για να τα αποκτήσεις θα πρέπει να ιδρώσεις πολύ! Αν έχεις στο μυαλό σου ότι βρήκες μια πηγή για να τα αρπάξεις, καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου γιατί απλά όλο αυτό θα είναι χάσιμο χρόνου για εσένα.

Ο τρόπος

Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλοί τρόποι για να βγάλει κανείς χρήματα από το internet: Affiliate marketing, ιστοσελίδα, blog, συγγραφή άρθρων, ebay, Facebook, ηλεκτρονικά προϊόντα, ηλεκτρονικό κατάστημα, κλπ. Κατά την γνώμη που σχεδόν όλοι οι παραπάνω διαφορετικοί τρόποι, κινούνται γύρω από την ίδια και απλή διαδικασία:

Θέμα: Πρέπει να βρεις και να ασχοληθείς με ένα θέμα για το οποίο ο κόσμος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει χρήματα
Παρουσία: Πρέπει να υπάρχει κάποιο μέσω από το οποίο θα μπορεί ο κόσμος να σε βρει
Προϊόν: Πρέπει να βρεις και να προωθήσεις προϊόντα σχετικά με το θέμα που επέλεξες

Ουσιαστικά όποιον τρόπο και να χρησιμοποιήσεις για να κερδίσεις χρήματα από το internet, ταυτόχρονα χρησιμοποιείς και την παραπάνω διαδικασία. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις παραπάνω πληροφορίες για αυτήν, μπορείς να διαβάσεις όλα τα άρθρα της σχετικής κατηγορίας στην ιστοσελίδα μου.

Λίγα λόγια με τον συγγραφέα: Ονομάζομαι Γεωργίου Γεώργιος και ασχολούμαι με το internet marketing τα τελευταία 5 χρόνια. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για το “make money online” μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα της σχετικής κατηγορίας εδώ:
Εργασία από το σπίτι
Google plus profile

Drop Your Comment