Adwords:Αυτοματοποιημένη?

Adwords: Είναι αυτοματοποιημένη απάτη;

Όσοι έχετε ιστοσελίδες προφανώς γνωρίζετε τι είναι το adwords. Για όσους όμως δεν ξέρουν αναφέρω ότι είναι μια υπηρεσία της google όπου πληρώνεις και διαφημίζεσαι. Μέχρι εδώ καλά. Υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες διαφήμισης γιατί να να προτιμήσεις αυτήν?

Γιατί αγοράζεις διαφημιστικό χώρο εκεί?

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί η google κατέχει το 90% της Ελληνικής αγοράς και όλοι ψάχνουν εκεί για να βρουν το οτιδήποτε. Οπότε στα αποτελέσματα της αναζήτησης σου επάνω, δεξιά και κάτω εμφανίζονται οι πληρωμένες διαφημίσεις. Το σύστημα λειτουργεί με κλικ. Πληρώνεις όταν κάποιος κάνει κλικ στην διαφήμιση σου και επισκεφτεί το σαιτ σου.

Η δική μου εμπειρία με την ομάδα

Πριν 10 μέρες είπα και εγώ να δοκιμάσω να διαφημίσω το blog www.problogger.gr στο adwords. Χρησιμοποίησα ένα δωρεάν κουπόνι που πήρα από τον hosting provider μου και έκανα έναν καινούριο λογαριασμό αφού η υπηρεσία έτσι λειτουργεί. Αφού ολοκλήρωσα όλα τα απαραίτητα βήματα, ακριβώς πριν την ενεργοποίηση το σύστημα μου ζήτησε πληρωμή με κάρτα visa, αλλιώς δεν σε αφήνει να δημιουργήσεις την διαφήμιση σου.

Γιατί να σε πληρώσω ρε γούγλη, αφού ήδη σε πληρώνω με το κουπόνι? Ο γούγλης όμως ήθελε και 10 ευρώ, λιγότερα δεν δέχεται, για να μου επιτρέψει να βάλω διαφημίσεις στο σύστημα του. Του πλήρωσα το δεκάευρω, και περίμενα την επομένη να δω την διαφήμιση μου. Ναι, αλλά όχι! ΄-)

Η αντιμετώπιση του γούγλη ως προς τους πελάτες του

Την επομένη έλαβα στο email μου ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα με αποστολέα [email protected] που έλεγε :

Αγαπητέ διαφημιζόμενε,

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες με το λογαριασμό σας
στο AdWords.

Φαίνεται ότι ο λογαριασμός σας βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι ειδικοί μας ήδη
γνωρίζουν σχετικά με αυτό το πρόβλημα και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πραγματοποιούμε ελέγχους των λογαριασμούς ανά τακτά διαστήματα για λόγους
ασφαλείας και για την επαλήθευση των στοιχείων χρέωσης. Θα σας στείλουμε
ενημέρωση όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, συνήθως μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου, απαντήστε
σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για άλλα προβλήματα,
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της διεύθυνσης
http://adwords.google.gr/support/aw/bin/request.py.

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του Google AdWords

 

Αφού ο λογαριασμός μου βρίσκεται υπό έλεγχο, και οι ειδικοί τους ήδη γνωρίζουν για το πρόβλημα, και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη είπα “τα παιδιά δουλεύουν” και περίμενα άλλες δυο ημέρες να λύσουν το πρόβλημα.

Μετά από 2 μέρες τους έστειλα ένα μειλ ότι δεν βλέπω της διαφημίσεις μου. Μου απάντησαν αστραπιαία (το ίδιο αυτοματοποιημένο μήνυμα, που παραθέτω επάνω) και κατάλαβα ότι ο γούγλης “δουλεύει” εμένα.

Επί 3 ημέρες, κάθε μέρα εγώ τους έγραφα μειλ ρωτόντας τους αν και πότε θα δείξουν της διαφημίσεις, της οποίες τους ΠΛΗΡΩΣΑ, και κάθε φορά λάμβανα το ίδιο αυτοματοποιημένο μήνυμα.

Ρομπότ και μόνο ρομπότ δουλεύουν στο adwords

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ανθρώπινη επικοινωνία, όπου μπορείς να υποβάλεις της παρατηρήσεις, απορίες ή διαμαρτυρίες σου? Στον γούγλη, στο adwords, και στο adsense ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ρομπότ έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν την όλη λειτουργία.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω το adwords. Υπάρχουν δεκάδες άλλα advertiser networks που με χαρά θα δεχτούν τα λεφτά μου και θα προβάλουν την διαφήμιση μου, και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα επικοινωνήσω με ανθρώπους για να το λύσω και όχι με ρομπότ.

Που θα βρείτε καλύτερα διαφημιστικά δίκτυα για να ξοδέψετε τα λεφτά σας

Top-CPM-advertising-networks

Παραθέτω μια λίστα με 15 advertiser networks που θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστα και πολύ καλύτερα από την άθλια αυτοματοποιημένη υπηρεσία του γούγλη, με καλύτερο το facebook όπου και περισσότερο κόσμος θα δει την διαφήμισή σου.

 1. Facebook
 2. Chitika
 3. Technorati Media
 4. Tribal Fusion
 5. AdBrite
 6. Advertising.com
 7. 24/7 RealMedia
 8. Burst Media
 9. Commission Junction
 10. ValueClick
 11. Text Link Ads
 12. Casale Media
 13. BuySellAds
 14. Bidvertiser
 15. Smowtion
 16. Clicksor

Μισώ την κλεψιά. Και στην περίπτωση μου το adwords έκλεψε από την τσέπη μου 40 ευρώ. Κέρδισε 40 ευρώ, έχασε όμως για πάντα την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του. Γνωρίζω ότι αυτή η πρακτική θα συνεχίσει, αφού κορόιδα πάντα θα υπάρχουν, όμως κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα επιλέξουν να ξοδεύουν τα λεφτά τους σε άλλα δίκτυα και όχι στο adwords και θα έλθει το τέλος του.

Μέχρι τότε η προτροπή μου σε όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο είναι:

ΜΗΝ πετάτε τα λεφτά σας στο adwords. Αγοράστε διαφημιστικό χώρο ΑΛΛΟΥ.

Έλαβα σήμερα στο μειλ την απάντηση κάποιας Ιωάννα Βισέρη η οποία μου απευθύνεται στον ενικό, λες και υπηρετήσαμε μαζί στο στρατό, και συνεχίζει της αρλούμπες, με το κόκκινο είναι οι δικές μου απαντήσεις στο ρομπότ :

– Το κουπόνι της διαφημιστικής προσφοράς δεν είναι μεταβιβάσιμο και δεν επιτρέπεται η πώληση ή η ανταλλαγή του. ( Ούτε να το μεταβιβάσω θέλω, ούτε να το πουλήσω, ούτε να το ανταλλάξω)
– Επιτρέπεται μόνο μία διαφημιστική προσφορά ανά πελάτη. ( μια θέλησα να κάνω και εγώ)
– Ένας κωδικός προσφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην περιοχή, στην οποία διανεμήθηκε. (έναν κωδικό χρησιμοποίησα + τα 10 ευρώ που σας πλήρωσα από την κάρτα μου)

Στο τέλος ακολουθεί το γνωστό ποίημα : “Η άποψή σας μετράει! Ενδέχεται να λάβετε εντός των επόμενων 48 ωρών μια σύντομη έρευνα ικανοποίησης σχετικά με αυτήν την αλληλεπίδραση.”

Θράσος και αναίδεια!

Την άλλη μέρα στο μειλ μου με περίμενε ή έρευνα. Την διέγραψα, όπως και διέγραψα τον λογαριασμό μου. Έκανα διαφήμιση στο facebook και είμαι ευχαριστημένος.

Προς ομάδα Google AdWords

Δεν με ενδιαφέρει η υπηρεσία σας, βρήκα καλύτερες και φθηνότερες εταιρείες για να κάνω την διαφημιστική μου καμπάνια. Εταιρείες  που έχουν ανθρώπινη επικοινωνία και ξέρουν να σέβονται και να εκτιμούν τον πελάτη τους. Εσείς ΔΕΝ εκτιμάται τους πελάτες σας, δεν τους σέβεστε,και τους αντιμετωπίζεται ως πρόβατα. Εγώ δεν είμαι πρόβατο. Στο καλό.

Drop Your Comment