7 λόγοι για να blog-άρω

Τι σημαίνει blog-άρω? Κάνω blogging, γράφω σε κάποιο ιστολόγιο σκόρπιες σκέψεις της στιγμής, η μεθοδικά δουλεύω για να κερδίζω χρήματα από αυτό το χόμπι μου?Αν αναλογιστούμε ότι κάθε μέρα φυτρώνουν δεκάδες χιλιάδες blogs δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για να γράψουν κάτι σε κάποιο ιστολόγιο;

Κάποιοι γράφουν σωστά και χρήσιμα πράγματα, άλλοι δίνουν πληροφορίες για γεγονότα που ενδιαφέρουν, οι περισσότεροι όμως είτε αναδημοσιεύουν κάτι που το έκλεψαν από άλλο blog, είτε γράφουν βλακείες για να περνά η ώρα. Ο χαζός δεν κουράζετε ποτέ.

Ας σας δείξω όμως τους 7 συνηθέστερους λόγους που κάποιος από εσάς θα ήθελε να φτιάξει ένα δικό του ιστολόγιο.

Επικοινωνία

probloggingΗ ανάγκη για επικοινωνία ωθεί πολλούς να φτιάξουν ένα ιστολόγιο και να προσπαθήσουν να εκφραστούν. Κάπου το πετυχαίνουν, κάπου όχι, όμως η επιθυμία για επικοινωνία με άλλους είναι πολύ μεγάλο κίνητρο. Από εκεί ξεκινάν τα σχόλια, και μερικά άρθρα μπορεί να έχουν και 10,000 σχόλια από κάτω. Το 90% φυσικά είναι με σκοπό spam και αποκομιδής συνδέσμου προς το σαιτ τους όμως ένα 10% αφήνει πραγματικά σχόλια που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο.

Εικονικό Εγώ

Στον σημερινό γρήγορο κόσμο της τεχνολογίας και του ίντερνετ, δημιουργούμε εικονικά Εγώ με τα οποία προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με φίλους, γνωστούς, και αγνώστους. Είναι η συνέχειά του πρώτου λόγου, σε ψηφιακή μορφή.

Θέλω να προσφέρω βοήθεια – Ναι, υπάρχει και οι καλοί Σαμαρείτες στο Ίντερνετ. Είναι δύσκολο να πετύχεις κάποιους από αυτούς τυχαία, συνήθως τους βρίσκεις σε φόρουμ η από στόμα σε στόμα όμως μπορείς να μάθεις πολλά, αρκεί να το θέλεις. Οι καλοί Σαμαρείτες τροφοδοτούν το αχανές δίκτυο με καινούριο και χρήσιμο περιεχόμενο.

Θέλω να μάθω – Μπλογκάροντας εσείς μαθαίνετε να εκφράζεστε, να μιλάτε, να επικοινωνείτε, να αναλύετε γνώμες, να δέχεστε κριτική, και κυρίως να ακούτε. Ένα blog μπορεί να γίνει ο νέος τρόπος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Φυσικά  μην περιμένετε το blogging να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις ώμος σίγουρα θα σας εμπλουτίσει και συντελέσει στην προσωπική σας βελτίωση.

Για κέρδος! Τα χρήματα ήταν πάντα η κινητήρια δύναμη κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Το ίδιο γίνετε και με το blogging, Χιλιάδες άνθρωποι φτιάχνουν ένα ιστολόγιο με βασικό σκοπό να κερδίσουν κάποια χρήματα, είτε ως συμπληρωματικό εισόδημα, είτε ως κύρια εργασία. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι διαφορετική. ΔΕΝ κερδίζουν όλα τα blog χρήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. ΝΑΙ, κάποιοι κερδίζουν, όμως αυτοί ξέρουν πως και από που μπορεί να κερδίσουν χρήματα, κάτι που ο καινούριος blogger θα χρειαστεί να περάσει χρόνος για να το μάθει. Αν ποτέ το μάθει.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ΔΕΝ φτιάχνουν όλοι ιστολόγιο με σκοπό το κέρδος. Η δυνατότητα έκφρασης, περιέργειας, και προσωπικού εγώ καθώς και η επιθυμία να βοηθήσεις και να συνεισφέρεις στο γενικό καλό είναι επίσης πολύ δυνατά κίνητρα.

Για να κάνουν spamming Το spam είναι επάγγελμα. Κανείς δεν αγαπάει τους spammers, αντίθετα τους μισεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους απομονώσει και να σωθεί όμως αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία. Οι spammers έχουν αξιοσημείωτο ζήλο και στείρα επιμονή, και κάθε φορά επανέρχονται. Ότι και φίλτρα να βάλεις, ότι και παράπονα να κάνεις ο σπάμερ είναι στην γωνία και σε περιμένει.

Από περιέργεια: Αφού η κουτσή Μαρίκα έχει blog, γιατί να μην έχω εγώ που έχω και δυο καλά πόδια? χαχα. Το είπες φωναχτά, το σκέφτηκες και το έκανες πράξη. Τώρα πλέον πάρε τηλέφωνο την Μαρίκα και πες της ότι και εσύ είσαι υπερήφανος κάτοχος κοστολογίου. Άσχετα αν το διαβάζεις μόνο εσύ και ενίοτε η Μαρίκα, σε ανταλλαγή του ότι εσύ διαβάζεις το δικό της.

Το άρθρο μου τελείωσε κάπου εδώ, φυσικά αυτή είναι η δική μου άποψη για τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν blogging. Κάθε blogger έχει τους δικούς τους λόγους να το κάνει και, εάν θέλετε, μπορείτε να το σχολιάσετε, φυσικά χωρίς  spam.  😉

Drop Your Comment