5 λόγοι που ο ανταγωνισμός θεωρείτε θεμιτός

5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΟΣ

 

λάθος δρόμοςΟι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη λέξη “ανταγωνισμός” με κάτι αρνητικό στο μυαλό τους.

Αν δεν υπήρχε όμως ο ανταγωνισμός τίποτε το καλό δεν θα συνέβαινε στην ζωή μας.

Ο ανταγωνισμός είναι η άμεση δημοκρατία στην αγορά και ελέγχει όλους τους παίκτες, ανεξάρτητα μεγέθους και οικονομικής δύναμης.

Στην “αγορά” του διαδικτύου όμως, το πλάνο για την επιτυχία δε διαφέρει και πολύ από αυτό των εταιριών ή των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να καθιστά απαραίτητη την “ανταγωνιστική πολιτική”. Ας δούμε όμως, πέντε λόγους που ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, αλλά και βοηθητικός για εμάς.

 

Όπως στον επιχειρησιακό κόσμο, έτσι και στο διαδικτυακό, όσοι δεν τηρούν ή απλά αψηφούν τον ανταγωνισμό, μένουν στάσιμοι. Η έλλειψη ανταγωνισμού δημιουργεί την έλλειψη εξέλιξης του προϊόντος μας (ιστοσελίδα), κατά κύριο λόγο, αλλά και του εαυτού μας δευτερευόντως. Η έννοια του ανταγωνισμού, λοιπόν, είναι ανάλογη της έννοιας της εξέλιξης. Κάτι δεύτερο που προσφέρει ο ανταγωνισμός, είναι ότι μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στο διαφορετικό που μπορούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας και στη δημιουργία ενός στόχου, που με πείσμα μπορούμε να πετύχουμε. Η προσήλωση λοιπόν στο στόχο αυτό, μπαίνει σε πρώτη μοίρα, δίνοντας περιθώρια για την ανάπτυξή μας ως “επαγγελματίες χρήστες του internet”.

 

Με την τήρηση του ανταγωνισμού είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι προσφέρουν οι “αντίπαλοι”. Έχοντας ανοιχτές τις αισθήσεις μας σχετικά με το “προϊόν” των ανταγωνιστών, βοηθούμαστε να κατανοήσουμε τη ζήτηση του κοινού και να διαφοροποιηθούμε από αυτήν, πάντα εξελίσσοντας τη. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα της διαρκούς παρακολούθησης των ανταγωνιστών. Καλύτερη είναι η επικέντρωση στους αναγνώστες – επισκέπτες, παρά στα απέναντι στρατόπεδα.

 

Ο ανταγωνισμός, επιπλέον, βοηθάει στην πρωτοτυπία. Υπάρχουν αμέτρητα blogs και ιστοσελίδες που επιλέγουν να αντιγράψουν ένα κείμενο από κάποιο άλλο μέρος αναφέροντας την πηγή στο τέλος του. Αυτό, όπως είναι φυσικό, βοηθάει τον πρώτο, δηλαδή αυτόν που, αρχικά, συνέταξε το άρθρο. Με τη διαδικασία του ανταγωνισμού, όμως, προωθείται η ιδέα της πρωτοτυπίας και ωθούμαστε στο να παράγουμε δικά μας κείμενα, που να ωφελούν μόνο εμάς. Τέλος, ο ανταγωνισμός, βοηθάει στο να αντιληφθούμε τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάει το κοινό του internet. Οι λόγοι επιτυχίας των ανταγωνιστών παρουσιάζονται μπροστά μας, και είναι εκεί για να τους αντιληφθούμε με όση περισσότερη αντικειμενικότητα γίνεται. Άμεσα, μπορούμε να τους μιμηθούμε και να τους εξελίξουμε σε ένα δικό μας, προσωπικό επίπεδο.

Drop Your Comment