20 υψηλής ποιότητας σύνδεσμοι δωρεάν

link buildingΜια ιστοσελίδα για να προωθείται χρειάζεται 2 πράγματα. Ποιοτικό περιεχόμενο και εισερχόμενους συνδέσμους. Σε αυτό το άρθρο θέλω να σταθώ στους συνδέσμους. Για να βρεις ποιοτικούς συνδέσμους πρέπει να ψάξεις αρκετά και μερικές φορές να περιμένεις την έγκριση του εκάστοτε ιδιοκτήτη του σαιτ να τους δημοσιεύσει, όταν γίνετε λόγος για blog commenting, guest blogging, ή article marketing. Οι σύνδεσμοι από authority sites έχουν μεγάλη αξία και μας βοηθάνε να έχουμε καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Παρακάτω παραθέτω μια λίστα με 20 ιστοσελίδες που δίνουν high quality links και που θα σας βοηθήσει στο ranking, και εδώ θα βρεις άλλη μια παρόμοια λίστα με Ελληνικά σαιτ:

http://www.aboutus.org/ProBlogger.gr
http://www.youtube.com/user/panok11
http://www.squidoo.com/lensmasters/elpakk
https://twitter.com/seoelpak
https://www.facebook.com/
http://www.stumbleupon.com/stumbler/elpak
http://digg.com/
http://answers.yahoo.com/
http://www.connotea.org/user/elpakk
http://www.folkd.com
http://mylinkvault.com/elpak/page-1.htm
http://delicious.com/elpak
http://www.plurk.com/elpak
http://www.socialcast.com
http://posterous.com/elpak
http://www.reddit.com
http://www.odnoklassniki.ru
http://pinterest.com
http://www.myspace.com
http://www.scoop.it

Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες άλλα σαιτ που επίσης αξίζουν και μπορούμε να πάρουμε καλούς συνδέσμους από εκεί και όποιος το ψάχνει θα βρει. Το web αλλάζει και εξελίσσετε συνέχεια. Κάποια σαιτ που πριν 1 χρόνο είχαν μεγάλο ειδικό βάρος και αξία μπορεί να εξαφανιστούν αν σταματήσουν να τα υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους και στην θέση τους εμφανίζονται άλλα. Τα σαιτ σε αυτή την λίστα όλα έχουν PR μεταξύ 5 και 10, και έχουν δείξει να αντέχουν στον χρόνο.

Η δημιουργία συνδέσμων (link building) είναι μια διαδικασία που έχει αρχή όχι όμως και τέλος. Η αρχή γίνετε με την δημιουργία μιας ιστοσελίδας και δεν τελειώνει ποτέ. Καλό είναι οι σύνδεσμοι να δημιουργούνται σταδιακά και σε σταθερή βάση, και όχι σε παρτίδες. Η μεγάλη ποσότητα συνδέσμων σε μια ημέρα δημιουργεί καχυποψία στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης και κατηγοριοποιεί το σαιτ στα λεγόμενα spam. Αν το σαιτ σου πέσει σε τέτοια φίλτρα τότε δέχεται ποινές και μπορεί και να εξαφανιστεί από το SERP. Ειδικά τώρα με τον πινγκουίνο τα πράγματα είναι σοβαρά, και πρέπει να αποφεύγονται τα προγράμματα που δημιουργούν αυτόματους συνδέσμους, χαμηλής ποιότητας και μεγάλης ποσότητας.

Κάνε link building αργά, σταθερά και σταδιακά, χρησιμοποιώντας την άνω λίστα, καθώς και άλλες και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Το SEO είναι ένα σπορ σαν τον μαραθώνιο. Θέλει ρυθμό και συνέχεια. Με τον καιρό θα μάθεις πως να κάνεις δικές σου SEO στρατηγικές και να δουλεύεις έξυπνα.

photo credit: SiteFox via photopin cc

Drop Your Comment