Worddio – Εκμάθηση νέων λέξεων σε 34 γλώσσες

Θέλεις να μάθεις νέες λέξεις και φράσεις σε 34 γλώσσες;

Ευρωπαϊκό start-up αντιμετωπίζει εφαρμογές παγκόσμιας κλάσης στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Αφού ξεκίνησε με επιτυχία ως εφαρμογή για κινητά, το Worddio προσφέρει και μια online πλατφόρμα δωρεάν εκμάθησης 34 γλωσσών σε όλα τα σχολεία ξένων γλωσσών και φροντιστήρια σε όλο τον κόσμο.
Το project αναπτύσσεται προς δύο κατευθύνσεις και έχει ως στόχο να βοηθήσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, προσφέροντας ένα νέο και καινοτόμο τρόπο, συνδυάζοντας μια εφαρμογή με μια πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς.

Το επίκεντρο του έργου είναι η εφαρμογή Worddio για κινητά, η οποία απευθύνεται κυρίως σε άτομα με περιορισμένο χρόνο. Ένα από τα πιο ελκυστικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες στην αγορά, είναι η ικανότητα να μαθαίνεις νέες ξένες λέξεις και φράσεις κάνοντας κάτι άλλο. Όλες οι εφαρμογές που υπάρχουν στην αγορά είναι διαδραστικές όμως για να της χρησιμοποιήσετε πρέπει να αφιερώσετε χρόνο, ενώ το Worddio μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ενώ ταξιδεύετε, οδηγείτε, στο γυμναστήριο ή στην βόλτα στο πάρκο. Δύο άλλα σημαντικά οφέλη είναι ότι μπορείτε να μαθαίνετε νέες λέξεις από το επίπεδο της επιλογής σας, δηλαδή χωρίς να απαιτείτε να αποδείξετε την πρόοδο σας για να φτάσετε στο επίπεδο που θα επωφεληθείτε πραγματικά, καθώς και η δυνατότητα να δείτε όλες τις λέξεις προτού τις αγοράσετε, έτσι καταλαβαίνετε πως λειτουργεί η εφαρμογή, αλλά και βλέπετε ποιες ακριβώς λέξεις θα αγοράσετε προτού να πληρώσετε.

Η μέθοδος εκμάθησης ξένων γλωσσών Worddio

“Έχουμε δοκιμάσει εκατοντάδες εφαρμογές που υπάρχουν στην αγορά και είμαστε πεπεισμένοι ότι για την σωστή εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας απαιτείται και ο αντίστοιχος καθηγητής. Γνωρίζουμε επίσης ότι η γλώσσα δεν μαθαίνετε σε 2-3 μήνες, όπως ισχυρίζονται πολλές εφαρμογές – η εκμάθηση κάθε ξένης γλώσσας είναι μακρά διαδικασία. Μιλήσαμε με πολλούς εκπαιδευτικούς και δημιουργήσαμε εκείνη την εφαρμογή η οποία θα τους βοηθήσει, ως συμπλήρωμα στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή επικεντρώνεται μόνο στον εμπλουτισμό της γλωσσικής γνώσης”.

Μόνο με το Worddio δεν θα μπορέσετε να μάθετε σωστά μια ξένη γλώσσα από το μηδέν, όμως σε συνδυασμό με μαθήματα γλώσσας σε φροντιστήριο ή σχολή ξένων γλωσσών, θα σας βοηθήσει πραγματικά. Η εφαρμογή είναι επίσης χρήσιμη και σε χρήστες, οι οποίοι δεν μιλούν συχνά μια ξένη γλώσσα, βοηθώντας τους να μην την ξεχνούν και να εμπλουτίζουν το απόθεμα των λέξεων τους.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διατίθεται στο AppStore και στο Google Play. Μετά τη λήψη της, ο χρήστης ανοίγει λογαριασμό υποδεικνύοντας την μητρική του γλώσσα, και επιλέγοντας τη γλώσσα που θέλει να μάθει. Αφού υποδείξετε την γλώσσα, κατεβάζετε ένα πακέτο δοκιμών με περίπου 200 λέξεις και 50 φράσεις με τις οποίες ο χρήστης δοκιμάζει της δυνατότητες της μεθόδους εκμάθησης Worddio. Αν σας αρέσει η μέθοδος μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρο το πακέτο, το οποίο περιέχει περίπου 7.000 λέξεις και φράσεις πληρώνοντας μια φορά εφάπαξ και να λαμβάνετε όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις της βάσης. Οι λέξεις είναι διατεταγμένες σε τρεις κατηγορίες – λέξεις ανά επίπεδο, λέξεις σε θέματα και φράσεις.

Συνδυασμός Flashcards και ακουστική αντίληψη

Worddio εκμάθηση ξένων γλωσσών
Worddio εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η μέθοδος Worddio συνδυάζει δύο από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές απομνημόνευσης – την χρήση Flashcards και την ακουστική αντίληψη. Έτσι συνδυάζει την πρόκληση να ακούσετε μια λέξη στη μητρική σας γλώσσα, και στη συνέχεια να την αναγνωρίσετε στην ξένη γλώσσα, με την σωστή προφορά γηγενή χρήστη της γλώσσας. Αυτό λύνει το πρόβλημα της σωστής προφοράς και καλύπτει τη θεμελιώδη απαίτηση των δημιουργών της να είστε σε θέση να μαθαίνετε νέες λέξεις χωρίς να κοιτάζετε την οθόνη του κινητού σας.

“Ψάχναμε για ένα απλό και λειτουργικό σχεδιασμό ο οποίος να ενσωματώνει τα εξής τρία κύρια χαρακτηριστικά:

Μάθετε νέες λέξεις – η κύρια λειτουργία της εφαρμογής, όπου ακούτε της λέξεις ανά ζευγάρι, ενώ περπατάτε στο πάρκο ή ταξιδεύετε προς την δουλειά.

Εκπαιδεύστε την προφορά σας – Καταγράφετε την προφορά σας και την συγκρίνετε με την προφορά του γηγενή ομιλητή (native speaker).

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας – Δοκιμάστε τις λέξεις που μόλις μάθατε με ένα απλό τεστ.”

Σαιτ για σχολές ξένων γλωσσών και φροντιστήρια

Η δεύτερη επιθυμία της εφαρμογής είναι η υλοποίηση μιας πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς, η οποία απευθύνεται σε σχολές ξένων γλωσσών και φροντιστήρια, με την χρήση της εντελώς δωρεάν, τόσο από τις σχολές, όσο και από τους μαθητές τους.

“Εντοπίσαμε την ουσιαστική ανάγκη ψηφιοποίησης της μαθησιακής διαδικασίας στης σχολές ξένων γλωσσών. Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε το Worddio στης τάξεις. Έχουμε αναπτύξει τις διαδικασίες της πλατφόρμας έτσι ώστε να απαιτεί ελάχιστους πόρους και η χρήση της είναι εντελώς δωρεάν!”

Στην πλατφόρμα Worddio.com, οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε όλες τις λέξεις της βάσης δεδομένων σε όλες τις 34 γλώσσες. Εκεί, μπορούν να αναδιατάξουν της λέξεις σε νέες λίστες λέξεων, σύμφωνα με την διδακτική ύλη που διδάσκουν, μάθημα προς μάθημα. Μόλις γίνει μια τέτοια ρύθμιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, μάθημα προς μάθημα, χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα μαθησιακά υλικά. Από την πλατφόρμα δημιουργούνται QR κωδικοί, με βάση τον αριθμό των μαθητών. Με την σάρωση κωδικού από την εφαρμογή Worddio οι μαθητές κατεβάζουν στα κινητά τους ταξινομημένο υλικό το οποίο θα τους διδάξει ο καθηγητής τους. Η χρήση αυτών των βιβλιοθηκών είναι εντελώς δωρεάν για τους μαθητές. Ο συνδυασμός της πλατφόρμας των εκπαιδευτικών με την εφαρμογή Worddio γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο για τις σχολές ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια χωρίς αναλογία στην αγορά.

“Το όνειρό μου είναι μια μέρα, όταν κάποιος σαν εμένα, ο οποίος ξεκίνησε να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα στα 35 του, ρωτήσει τον δάσκαλό του – Πώς να μαθαίνω νέες λέξεις πιο εύκολα; – και ο δάσκαλός του απαντήσει – δεν υπάρχει πρόβλημα, χρησιμοποίησε την εφαρμογή Worddio, ορίστε ο κωδικός με της λέξεις για το δικό σου βιβλίο, και άρχισε να μαθαίνεις νέες λέξεις κάνοντας κάτι άλλο! Η μέθοδος είναι αποδεδειγμένη ότι βοηθάει.”

 

Μάθε νέες λέξεις και φράσεις σε 34 γλώσσες με την εφαρμογή για κινητά Worddio. Ξεκίνησε σήμερα και σύντομα θα δεις αποτελέσματα.

 

Πληροφορίες:

Ivan Manev
+359 888 33 13 32
email: [email protected]

1 Comment

Γιάννης Καλέσης |

February 27, 20181:09 pm

Άριστη εφαρμογή, την δοκιμάζω εδώ και ένα μήνα στο κινητό μου και βελτιώνω τα Αγγλικά μου, συγχαρητήρια στον δημιουργό της.

Drop Your Comment