Τι είναι τα blog?

Blog είναι μια ιστοσελίδα- ημερολόγιο, όπως αυτό, όπου ο ιδιοκτήτης του γράφει για θέματα που του αρέσουν. Σε αυτό το ημερολόγιο το κάθε τελευταίο άρθρο εμφανίζεται πρώτο, έτσι ώστε οι αναγνώστες να έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τα πιο φρέσκα άρθρα.

Το κλασσικό blog περιέχει κατά 80-90% κείμενο και το υπόλοιπο 10% είναι φωτογραφίες, διαφημίσεις, σύνδεσμοι προς άλλα blog καθώς και πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα για τον ιδιοκτήτη του.

ti einai blog

Περιεχόμενο του blog

Ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου τα blogs χωρίζονται σε 3 κατηγορίες.

Προσωπικά ημερολόγια

Σε αυτά ο ιδιοκτήτης τους γράφει για προσωπικές του εμπειρίες, ενδιαφέροντα, μοιράζεται απόψεις και γνώμες του για θέματα που τον αφορούν. Συνήθως τα σχόλια είναι κλειστά για να μην γράφονται άλλες απόψεις αλλά και να μην έχουν την δυνατότητα κακόβουλοι να τα γεμίζουν με spam. Ένα παράδειγμα προσωπικού ιστολογίου είναι αυτό.

Θεματικά ημερολόγια

Εδώ συνήθως έχουμε περισσότερους από έναν αρθρογράφους οι οποίοι ο καθένας τους αναπτύσσει το δικό του θέμα. Π.χ ο ένας γράφει για αθλητικά ενός ο άλλος για πολιτικά θέματα. Κυριαρχούν οι σύνδεσμοι προς εξωτερικά blog, site τα οποία αναφέρονται ως πηγές, ή ως περιεχόμενο όπου ο αναγνώστης μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που τον ενδιαφέρει. Εδώ μπορείς να δεις ένα παράδειγμα για θεματικό ιστολόγιο. Όπως και εδώ ένα SEO blog

Blog σχολιασμού

Συνήθως είναι πολιτικά blog όπου βασικός σκοπός ύπαρξης τους είναι τα σχόλια. Είναι λογικό να δεις σε τέτοιο ιστολόγιο και 500 σχόλια κάτω από ένα άρθρο όπου ο καθένας αφήνει την γνώμη του για το θέμα. Κάποιοι απαντάνε και έτσι τα σχόλια μαζεύονται. Αυτά τα είδη ημερολογίων είναι η προέκταση του καφενείου στο Ίντερνετ. Παραδείγματα πολιτικών ιστολογίων που σχολιάζουν την Ελληνική πραγματικότητα είναι το Ξυπνήστε, όπως και η ιστοσελίδα των Νέων

Πως είναι δομημένο ένα blog?

Στην αρχή υπάρχει η επικεφαλίδα, είναι λογικό αφού αυτή θα τραβήξει τον επισκέπτη. Ακολουθεί το κυρίως θέμα όπου υπάρχουν 2-3 σύνδεσμοι και στο τέλος συνήθως υπάρχει ένα καρέ όπου βρίσκετε το CV του αρθρογράφου. Κάτω από κάθε άρθρο υπάρχει υποχρεωτικά η φόρμα σχολίων όπου ο κάθε αναγνώστης μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο.

Ποιος είναι ο ρόλος του επαγγελματικού blog?

Όπως σαφώς καταλαβαίνετε το επαγγελματικό blog διαχωρίζετε από το ερασιτεχνικό blog από τον τρόπο χρήσης του. Ενώ το ερασιτεχνικό ημερολόγιο φτιάχνετε από κάποιον ερασιτέχνη στην προσπάθεια του για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, η για να δείξει κάτι στον κόσμο, το επαγγελματικό blog κατασκευάζεται από επαγγελματίες και έχει ως σκοπό να αναδείξει μια εταιρεία, υπηρεσία η προϊόν.

Οι εταιρείες που έχουν σαιτ ενσωματώνουν και ένα blog όπου γράφουν για ότι νεότερο γίνετε γύρω από αυτές, η από τα προϊόντα η της υπηρεσίες που προσφέρουν. Έτσι οι επισκέπτες τους μαθαίνουν όλα τα τελευταία νέα που τους αφορούν. Το blog σε αυτά τα εταιρικά σαιτ είναι το πιο ζωντανό κομμάτι τους, αφού ανανεώνει το περιεχόμενο του συχνά.  Παράδειγμα συνδυασμού site+ blog είναι αυτό.

Ελπίζω να έλυσα κάποιες απορίες για το τι σημαίνει blog και να συνέφερα στην δημιουργία ακόμη περισσότερον ερωτημάτων σας καθώς σκοπός αυτού του blog είναι να δείξει πως τα πράγματα φτιάχνονται ευκολά.

 

 

 

Drop Your Comment