Πως προωθούμε σε social bookmark sites;
Έχετε φτιάξει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο blog/σελίδα σας. Το είδανε και μερικοί γνωστοί σας και το βρήκαν πολύ χρήσιμο. Αποφασίζετε λοιπόν να το προωθήσετε και σε social bookmarking σελίδες, εκεί που τα καλύτερα άρθρα βγαίνουν στην κορυφή και γεμίζει η σελίδα σας απο νέους επισκέπτες.
Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως θα θέλατε. Το άρθρο σας δεν τα κατάφερε καθόλου καλά. Πως θα μπορούσατε να το αποφύγετε; Να κάνετε βελτιστοποίηση των άρθρων σας για social bookmark sites;
Κανόνας 1
Πολλά ενδιαφέροντα άρθρα περνάνε απαρατήρητα γιατί ο Τίτλος τους δεν είναι πιασάρικος. Προσπαθείστε να τον κάνετε ελκυστικό, να θέλει ο χρήστης να κάνει το “κλικ” για να διαβάσει το περιεχόμενο. Δείτε ένα παράδειγμα:
Τίτλος: Οργάνωση γιορτής με επιτυχία.
Optimized Τίτλος: Οργανώστε τη τέλεια γιορτή. Όλα τα μυστικά!
Ο δεύτερος τίτλος (optimized) σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και θα σας βοηθήσει να κερδίσετε μερικές επισκέψεις.
Κανόνας 2
Η μικρή περιγραφή που υποβάλετε δεν πρέπει να λέει ούτε πολλά ούτε λίγα! Επικεντρωθείτε στις λέξεις κλειδιά, χωρίς όμως να αποκαλύπτετε μέσα σε λίγες σειρές όλο το περιεχόμενο του άρθρου. Πρέπει να δώσετε όσα χρειάζεται για να πείσετε τον επισκέπτη να επισκεφθεί τη πηγή να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο. Φυσικά η επίσκεψη στην πηγή είναι αυτόματα καθαρό traffic για εσάς.
Κανόνας 3
Επικεντρωθείτε στον Πρόλογο(πρώτη παράγραφο).
Καταφέρατε να φτιάξετε τίτλο και περιγραφή. Πλέον ο επισκέπτης στη σελίδα σας(πηγή) έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, μην γράφετε γενικόλογα και μη ξεφεύγετε απο το θέμα. Η πρώτη εντύπωση είναι το παν, και ο πρόλογος στο άρθρο(ή η πρώτη παράγραφος) θα είναι αυτή που θα κρατήσει τον επισκέπτη.
Οι social bookmarking σελίδες εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό και αυτός είναι το σαιτ σας να δέχετε επισκέπτες και να ανεβαίνει στην κατάταξη των ιστοσελίδων στην μηχανή αναζήτησης.
Άρθρο από τον Θάνο Πετρόπουλο, Διαχειριστή του του πρώτου ελληνικού SEO forum.
Proudly powered by WordPress. Theme by Infigo Software.
1 Comment
Nikos |
May 19, 20128:35 amΠολύ καλό άρθρο, κατατοπιστικό