Πως να κερδίσεις χρήματα από ένα Blog?

Πως να αντικαταστήσεις την τωρινή εργασία σου με την κατασκευή ενός τέτοιου Blog, και να κερδίζεις περισσότερα χρήματα κάθε μήνα? Δουλεύοντας από το σπίτι σου!!!

Είναι η εργασία από το σπίτι χίμαιρα?

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα είναι το θέμα του σημερινού μου άρθρου. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά και διαβάσει περισσότερο για επιτυχημένες ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να κερδίζουν συνολικά σε 12 μήνες περισσότερα λεφτά από την “κανονική” τους εργασία. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς?

blogging for dollarsΑς πούμε ότι δουλεύεις σε μια εταιρεία και κερδίζεις 1000 ευρώ το μήνα καθαρά. Επί 12 μήνες τα ετήσια έσοδα σου είναι 12.000 ευρώ. Με αυτά τα λεφτά ζεις σχετικά υποφερτά και καλύπτεις της ανάγκες σου. Για να σου τα δώσει όμως η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι εσύ πρέπει να πηγαίνεις στο γραφείο σου και να δουλεύεις 8 ώρες Χ 22 ημέρες τον μήνα. Αν προσθέσω και 1 ώρα που χάνεις στον δρόμο το καθαρό ποσό που κερδίζεις την ώρα είναι 5 ευρώ.

Στόχος σου πρέπει να είναι δουλεύοντας από το σπίτι, να κερδίζεις 10 ευρώ την ώρα και να δουλεύεις 6 ώρες την ημέρα Χ 4 ημέρες την εβδομάδα και να βγάζεις τα ίδια λεφτά.

4 ημέρες την εβδομάδα εργασία Χ 6 ώρες την ημέρα = 1000 ευρώ το μήνα αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σου. Για να φτάσεις όμως εκεί πρέπει να περάσεις τα παρακάτω βήματα :

3 βήματα για να αρχίσεις να “μπλογκάρεις”

1) Βρες και αγόρασε όνομα για το μπλογκ σου.

Κάθε καλή εταιρεία hosting (φιλοξενίας ιστοσελίδων) έχει εργαλείο που θα σου δείξει αν το όνομα που έχεις επιλέξει είναι ελεύθερο η όχι. Αφού επιλέξεις το όνομα της αρεσκείας σου, αγόρασε το.

2) Βρες και αγόρασε hosting.

Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες hosting, η επιλογή θα γίνει από σένα, ανάλογα με της ανάγκες σου. Αν η γλώσσα του blog θα είναι Ελληνική, και το κοινό που σε ενδιαφέρει Έλληνες, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις Ελληνικό hosting provider, η κάποιον ξένο που όμως έχει server στην Ευρώπη.

Συστήνω της παρακάτω εταιρείες ως αξιόπιστες και σοβαρές.

webfaction.com, hostgator.com, superhosting.bg, icn.bg, hostbulgaria.com

3) Εγκατέστησε το WordPress από το wordpress.org. Αυτή είναι η καλύτερη πλατφόρμα για blogging. Αν δυσκολευτείς με την εγκατάσταση η πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να την κάνει επαγγελματίας, στείλε μου ένα email.

Τα βασικά στο blogging

Τι είναι Blog?

Το blog είναι ένα ημερολόγιο που ανανεώνετε σχεδόν καθημερινά. Ο κάτοχος του γράφει της απόψεις του για το θέμα που έχει επιλέξει.

Τι θα μου κοστίζει τον μήνα ένα blog?

Η αγορά ονόματος γίνετε 1 φορά για 1 χρόνο, το ιδιόκτητο hosting επίσης. Με 60 ευρώ τον χρόνο είσαι καλυμμένος. Φυσικά υπάρχουν και φθηνότερες καθώς και ακριβότερες λύσεις, όμως για αρχή θεωρώ ότι 60 ευρώ το χρόνο είναι ΟΚ.

Πως θα κερδίσω χρήματα , με εργασία από το σπίτι?

Οι τρόποι είναι πολλοί. Ας δούμε μερικούς :

1) CPC Ad Networks με το καλύτερο όλων το Google’s Adsense program και ακολουθεί το Chitika.

Υπάρχουν χιλιάδες άλλα προγράμματα, μια αναζήτηση στο google “adsense alternatives” θα σου βγάλει αρκετά. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις, κάποια μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σου blog.

2) Affiliate programs

Έχω γράψει σε παλιότερο άρθρο μου ποια είναι τα Ελληνικά Affiliate programs. Από τα ξένα μπορείς να δοκιμάσεις τα Amazon’s Affiliate program, Commission Junction

3) Απευθείας ενοικίαση χώρου στο ιστολόγιο σου.

Επιλέγεις που μπορείς να βάλεις ένα η περισσότερα banner και να διαφημίσεις προϊόντα η υπηρεσίες, κερδίζοντας το συμφωνημένο ποσό.

Σε πόσο καιρό θα αρχίσω να κερδίζω χρήματα?

Αν σου είπανε, η άκουσες κάπου, ότι φτιάχνοντας ένα ιστολόγιο θα γίνεις πλούσιος σε 1 μήνα, σου είπανε ψέμματα. Η δουλειά είναι καθημερινή, και απαιτεί υπομονή και επιμονή. Μπορεί τα πρώτα κέρδη να έρθουν μετά από 2-3 μήνες, (100 ευρώ)  και κάποια πιο σταθερά ποσά, πχ 400 ευρώ μετά από 6 μήνες, όμως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως περιεχόμενο του blog, αριθμό επισκεπτών, θέση εμφάνισης της ιστοσελίδας στης αναζητήσεις του google κτλ.

Ι ιδέα “δουλεύω ως full-time blogger” και παρατώ κάθε άλλη εργασία ΔΕΝ είναι επιλογή για όλους. Αν το blogging είχε τόσα πολλά λεφτά και όλοι ήταν εκατομμυριούχοι τότε τα εξέλιπαν οι άλλες εργασίες. Σε αυτό το ιστολόγιο προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι, παράλληλοι δρόμοι για να κερδίζεις χρήματα.

Η εργασία από το σπίτι είναι για εμάς μια πολύ καλή λύση και θέλουμε να μοιραστούμε την δική μας εμπειρία με εσάς, τους αναγνώστες μας. Εμείς καταφέραμε να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και να δουλεύουμε για τον εαυτό μας. Η λύση υπάρχει, άρα μπορείτε και εσείς.

 

2 Comments

Getpaid.gr |

October 4, 201212:50 am

Κατατοπιστικό το άρθρο για αυτούς που θέλουν να έχουν μια βάση. Αν και θεωρώ πως είναι κάπως υπεραισιόδοξα τα σενάρια.

Εγώ θα έλεγα πως χρειάζεται κάπως μεγαλύτερος χρόνος και πως τα χρήματα αργούν να έρθουν. Εκτός αν κάποιος έχει φοβερό ταλέντο.

Και όταν λέω ταλέντο δεν εννοώ μονο στο γράψιμο, αλλά γενικότερα στο πως θα βρεί ένα ενδιαφέρον θέμα δίχως πολύ ανταγωνισμό, πως θα το υποστηρίξει σωστά κτλ.

Πρέπει να ξέρουμε πως δεν είναι όλοι άνθρωποι για αυτό..

Πάντως εύκολα χρήματα από το διαδίκτυο δεν βγαίνουν, όπως δεν βγαίνουν και πουθενά. Αν ήταν έτσι τα πράγματ θα είμασταν όλοι πλούσιοι.

Παναγιώτης Κοντογιάννης |

October 4, 20128:46 am

Ακριβώς, λεφτά υπάρχουν στο ίντερνετ, όμως χρειάζονται ικανότητες για να τα πάρεις.

Drop Your Comment