Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι bloggers?

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ BLOGGERS

του

Άρη Αποστολόπουλου

Θα φανταζόσουνα ποτέ τον εαυτό σου να εργάζεται ως επαγγελματίας blogger?

Αν η απάντηση είναι Ναι τότε συνέχισε να διαβάζεις….

επαγγελματικό bloggingΤο να ανοίξουμε ένα blog και να αρχίσουμε να το εμπλουτίζουμε με κείμενά μας σχετικά με ό,τι μας απασχολεί είναι κάτι το οποίο μπορεί να αποδεσμεύσει τη δημιουργικότητα και, ίσως, τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα. Αν, όμως, θέλουμε να δούμε το blogging ως επάγγελμα υπάρχουν κάποιοι “κανόνες” που οι περισσότεροι πρέπει να ακολουθήσουν αλλά και κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγουμε.

 

Αρχικά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η εικόνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μάτι του κάθε ένα από εμάς. Γι’αυτό το λόγο, ένα όμορφα σχεδιασμένο blog, χωρίς έντονα και χτυπητά χρώματα, για να επικεντρώνεται το μάτι του αναγνώστη στο κείμενο, έχει περισσότερες πιθανότητες δημοτικότητας. Επιπλέον, πέρα από το σχεδιαστικό κομμάτι, μην ξεχνάμε και τη σημαντικότητα της γραμματοσειράς του κειμένου καθώς και των εικόνων που συνοδεύουν το άρθρο.

Διαφημίσεις και κέρδη στο blog

Οι διαφημίσεις στους ιστότοπους έχουν γίνει κάτι παραπάνω από συνηθισμένες, με αποτέλεσμα μέχρι και ο μέσος χρήστης του διαδικτύου να ξέρει τη χρήση τους: ότι προσφέρουν, δηλαδή, χρήματα στον κάτοχο του blog. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, η τοποθέτηση αμέτρητων διαφημίσεων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λάθη των bloggers, αφού δημιουργεί στον αναγνώστη την εντύπωση ότι ο blogger δε νοιάζεται για τη διαδικασία του “γραψίματος” αλλά αποκλειστικά για την αποκόμιση χρηματικών κερδών. Επιπλέον, οι πολλές διαφημίσεις, καθυστερούν τη διαδικασία “loading” του blog, παίζοντας με την υπομονή του επισκέπτη μας.

Πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα?

Γενικά, το θέμα της αργοπορίας στο φόρτωμα του blog, είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Γι’αυτό το λόγο, είναι καλό να έχουμε μικρές εικόνες σε μέγεθος, να αποφεύγουμε τα πολλά gadgets, τις πολλές αναρτήσεις ανά σελίδα (καλός αριθμός είναι μέχρι 5) και την αυτόματη μουσική με την είσοδο του επισκέπτη στο blog μας, πράγμα που γενικά πρέπει να αποφεύγεται. Σκεφτείτε να επισκέπτεστε μια σελίδα τη νύχτα με ξεχασμένα τα ηχεία ανοιχτά και σε δυνατή ένταση. Η αμέσως επόμενή σας κίνηση θα ήταν να βγείτε από το συγκεκριμένο ιστότοπο.

 

Το blogging έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που διαμορφώνει τις απαιτήσεις μας ώστε να είναι ανάλογες με αυτές που θα είχαμε όταν διαβάζουμε ένα περιοδικό. Όσο ασήμαντο και να φαίνεται, λοιπόν, η χρήση ελληνικών χαρακτήρων και όχι Greeklish, που κάνουν ένα κείμενο να φαίνεται δυσανάγνωστο, είναι απαραίτητη.

Content is the king, but links is the queen!!!

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό!!!

Επιπλέον, τα ορθογραφικά λάθη, τόσο στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία, όσο και στην έντυπη, είναι εντελώς αθέμιτα. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και ο σεβασμός στους υπόλοιπους συν-bloggers. Η αναπαραγωγή άλλων δημοσιευμένων κειμένων, από άλλα blogs αποτελεί καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων και ένδειξη ασέβειας στο αναγνωστικό κοινό που μπορεί να έχει ήδη διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο. Και το κοινό είναι αυτό που παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο.

Drop Your Comment