Ποια είναι τα καλύτερα CPC δίκτυα?

pay-per-click networksΠοια είναι τα καλύτερα CPC δίκτυα?  CPC σημαίνει (cost per click). Διαφημίσεις που όταν κάποιος κάνει κλικ επάνω τους ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας παίρνει κάποια cents.

Σήμερα θα δούμε ποια είναι τα πιο δημοφιλή cost per click ( CPC ) δίκτυα και τι προσφέρει το καθένα. Για τους αναγνώστες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους όρους του affiliate marketing, CPC είναι τα προγράμματα για τα οποία ο affiliate πληρώνεται με βάση τις επισκέψεις και μόνο των χρηστών στις διαφημίσεις του ιστοτόπου του.

Η παγκόσμια αγορά προσφέρει πλέον μία πληθώρα δικτύων τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν όλο και περισσότερους affiliates, μερικά όμως από αυτά έχουν διακριθεί είτε για την αξιοπιστία τους , είτε για τις πληρωμές ή για το πολύ αποτελεσματικό targeting που παρέχουν.

1)   Google Adsence

Το CPC δίκτυο της Google είναι το μεγαλύτερο και με διαφορά το πιο δημοφιλές στην κατηγορία του. Έχει στο δυναμικό του πολλές εταιρίες με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων ικανά να συσχετιστούν σχεδόν με κάθε site. Παρέχει επίσης και πολλές τεχνικές λύσεις καθώς τα banners και οι διαφημίσεις του προσφέρουν αρκετές επιλογές όσον αφορά την εμφάνιση τους.

Το μοναδικό αρνητικό που θα μπορούσαμε να επισυνάψουμε στο παρόν δίκτυο είναι οι αρκετά αυστηροί όροι και προϋποθέσεις χρήσης που ζητάει με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί πολλών χρηστών να απενεργοποιούνται πολύ εύκολα συχνά χωρίς να έχει προλάβει ο χρήστης να καταλάβει και το λόγο.

Ελάχιστη καταβολή πληρωμής είναι τα 100$. Η πληρωμές γίνονται στο τέλος κάθε μήνα είτε μέσω western union, είτε με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

2)   Adbrite

Ένα επίσης αρκετά μεγάλο δίκτυο το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός site με μέση επισκεψιμότητα. Προσφέρει στατιστικά για τα πιο σημαντικά μεγέθη της σελίδας όπως page views per day, unique visitors per day και άλλα. Γενικά είναι αξιόπιστο δίκτυο καλή εναλλακτική του adsence.

Ελάχιστη καταβολή πληρωμής 20$.

3)   Bidvertiser

Ακόμη ένα δημοφιλές δίκτυο που βασικό του πλεονέκτημα αποτελεί η σε μεγάλο βαθμό παραμετροποιήσιμη εμφάνιση των διαφημίσεων με αποτέλεσμα αυτές να ταιριάζουν με το συνολικό design της σελίδας.

Ελάχιστη καταβολή 10$.

4) Chitika

Στοχεύει κυρίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ) και σε αγγλόφωνο κοινό όμως έχει πολύ καλές αποδόσεις και αν έχετε περισσότερους από 1000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Η προϋπόθεση χρήσης είναι εξίσου αυστηρή όπως το adsense και πληρώνει μέσω paypal στα 10 USD και μέσω checks στα 50$

5) Clicksor

Τελευταία επιλογή αν και σε κάποιους συναδέλφους δουλεύει πολύ καλά και πληρώνει. Πολύ έγχρωμη και με έντονα χρώματα για να τραβάει το μάτι. Και εδώ οι πληρωμές γίνονται μέσω paypal μόλις φτάσεις το ποσό των 50$.

Συμπέρασμα:

To Adsense είναι το κορυφαίο όλων και ενώ στην αρχή θα πληρώνει τους καφέδες και τα τσιγάρα, σιγά σιγά το ποσό θα ανεβαίνει και μπορεί να γίνει κύρια πηγή εισοδήματος.

Το μυστικό είναι να γράφεις συχνά φρέσκο και μοναδικό περιεχόμενο που να έχει αξία, και να προσθέτεις συνδέσμους προς αυτό.

Drop Your Comment