Ελληνικά affiliate δίκτυα

Ελληνικά affiliate δίκτυα του 
Άρη Αποστολόπουλου

ελληνικά affiliate δίκτυαΚαι κάπως έτσι, προστέθηκε στο λεξιλόγιο μας μια ακόμα ξενόφερτη έκφραση που λίγοι -εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους- καταλαβαίνουν: affiliate networks. Στην εποχή που το διαδίκτυο είναι πλέον ένα βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας, ήταν κάτι παραπάνω από λογικό να αναπτυχθούν και οι επιχειρήσεις μέσα σε αυτό το χώρο και όπως είναι γνωστό, η ύπαρξη επιχειρήσεων έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη διαφήμισης.

Affiliate Marketing

Τα affiliate δίκτυα είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί ως μεσάζων στη σχέση μεταξύ της διαφημιζόμενης εταιρείας/προσώπου (merchant) και του διαφημιστή (affiliate). Με λίγα λόγια, ο διαφημιστής κατέχει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο η οποία φιλοξενεί μια διαφήμιση του διαφημιζομένου με σκοπό να προωθηθούν επισκέπτες στον ιστότοπο του δεύτερου. Φυσικά υπάρχουν χιλιάδες affiliate δίκτυα που δραστηριοποιούνται κυρίως σε αγγλόφωνα σαιτ, στην Ελλάδα όμως έχουμε μόνο 4.

Ο διαφημιζόμενος, στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου το κοινό μπορεί να αγοράζει προϊόντα on line. Σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να διατηρούν μια ιστοσελίδα και να προσπαθούν να προωθήσουν αυτήν καθαυτή την ύλη της (όπως για παράδειγμα ένα ηλεκτρονικό περιοδικό).

Ο διαφημιστής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε που διατηρεί μια ιστοσελίδα, μέσα από την οποία έχει τη δυνατότητα να παραπέμπει μέσω συνδέσμων τους επισκέπτες του, στην ιστοσελίδα του διαφημιζομένου. Οι πληρωμές γίνονται είτε κατόπιν συνεννόησης, είτε ανάλογα με τα clicks επάνω στο banners (pay per click).

Σε ένα affiliate δίκτυο λοιπόν, οι διαφημιζόμενοι δημιουργούν τη διαφημιστική τους καμπάνια και οι διαφημιστές (affiliates) επιλέγουν ποιες από αυτές επιθυμούν να εισάγουν στον ιστότοπό τους. Τα δίκτυα αυτά είναι υπεύθυνα για την πληρωμή των διαφημιστών, την παρακολούθηση των συναλλαγών/σχέσεων μεταξύ merchants και affiliates και την προώθηση των καμπανιών των διαφημιζομένων.

Ελληνικά affiliate δίκτυα:

4 είναι τα affiliate δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

1) Το affiliatemotion.gr προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης εγγραφής συνεργατών χωρίς να υπάρξει αναμονή για την έγκριση των διαφημιστών. Επιπλέον, η πρωτοποριακή δυνατότητα διαφήμισης μέσω Facebook, επιτρέπει στο διαφημιστή να μοιράζεται μια διαφήμιση απλά προσθέτοντάς τη στο προφίλ του και να παίρνει ποσοστά από τις πωλήσεις των προϊόντων.

2) Το Linkwise.gr συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαφημιζομένων όπως η Vodafone, η Aegean Airlines κ.α. Επιπλέον προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την παρακολούθηση της απόδοσης των προβαλλόμενων διαφημίσεών.

3) Το ClickBanner.gr θεωρείται μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για να “αναγκάσει” τον επισκέπτη, της σελίδας του διαφημιστή, να κάνει κλικ στα banners. Η εγγραφή είναι άμεση όπως και η ενεργοποίηση του λογαριασμού.

4) Τέλος, το Forestview.gr είναι ίσως το πιο σύγχρονο δίκτυο από όλα, με υψηλής ποιότητας προγράμματα και πρόσθετες αποδοχές στους κορυφαίους affiliates. Οι πληρωμές είναι έγκαιρες και υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς τηλεφωνικής υποστήριξης από την εξειδικευμένη ομάδα που στελεχώνει την υπηρεσία.

Ελληνικά affiliate δίκτυα όπου μπορείς να κερδίσεις αληθινά χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι σου

 

Drop Your Comment