Πως να γράφω καλά άρθρα? 6 μυστικά!

6 Μυστικά για να γράφεις χρήσιμα άρθρα

Κάποιες φορές αναρωτιέσαι ίσως όταν καθίσεις στο γραφείο σου μπροστά στο laptop, όχι τι να γράψεις, αλλά πως να το γράψεις ώστε να τραβήξει τον αναγνώστη. Ένα άρθρο θεωρείτε καλό η κακό και από τον κόσμο που καταφέρνει να προσελκύσει.

Μια καλή επικεφαλίδα θα βοηθήσει καθώς και τα 6 μυστικά που ακολουθούν :

γράφοντας άρθρα1) Γράψε για κάτι που σου αρέσει. Αυτό είναι ίσως το βασικότερο πράγμα. Τα καλύτερα blog έγιναν από ανθρώπους που λατρεύουν αυτό που κάνουν, έχουν ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο και την ικανότητα να μεταφέρουν στους αναγνώστες με απλά λόγια το θέμα. Όσο και καλό να είναι ένα κείμενο αν δεν το καταλαβαίνει ο αναγνώστης, θα φύγει από την ιστοσελίδα. Οπότε γράφε απλά, σαν να εξηγείς σε 10-χρονο παιδί.

2) Γράφε face to face. Σαν να βρίσκεσαι στο καφέ με τους φίλους σου και απλά κουβεντιάζεται είτα για μπάλα, είτε για γκόμενες. Εκεί δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κανέναν, γιατί να το κάνεις εδώ?

3) Να είσαι σύντομος. Πίστεψε με, κανείς δεν έχει την υπομονή και τον χρόνο να διαβάσει ένα ατέλειωτο κατεβατό. 3-4 παράγραφοι είναι αρκετοί για κάτι ελαφρύ και εύπεπτο, άλλωστε εδώ δεν είναι Βουλή να μιλάς ατέλειωτα λέγοντας σαχλαμάρες και τα κομματόσκυλα από κάτω να σε χειροκροτούνε γιατί το κόμμα τους πληρώνει.

4) Πριν δημοσιεύσεις το άρθρο σου, έλεγξε την ορθογραφία σου. Είναι χαζομάρα να αναγκάσεις κάποιον να διαβάσει ένα άρθρο σου που είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη. Είπαμε ότι απευθύνεσαι σε 10-χρονα παιδιά όμως μην το παρακάνεις. Αν η γραμματική σου κουτσαίνει ασχολήσου με το ποδόσφαιρο και όχι με το blogging. Θα είναι καλύτερα για όλους, και από την μπάλα θα βγάλεις περισσότερα χρήματα από ότι μπλογκάροντας 😉

5) Το άρθρο σου να είναι χρήσιμο. Αν έχει αξία για κάποιον, έστω και για έναν, τότε έχεις γράψει κάτι καλό, μην αντιγράφεις, μην κάνεις copy/paste από άλλα ιστολόγια κάτι που σου άρεσε και το ποστάρεις στο δικό σου blog. Γράψε με το δικό σου στιλ, γράψε κάτι που είναι δικό σου, και που μπορεί να είναι χρήσιμο και ωφέλιμο σε κάποιον. Και οι αναγνώστες θα το εκτιμήσουν και οι μηχανές αναζήτησης. Δώσε ιδέες, δείξε την δική σου εμπειρία στο θέμα, προέτρινε τον διάλογο, απάντησε στα σχόλια των αναγνωστών σου.

6) Δώσε κάτι ΔΩΡΕΑΝ. Όλοι λατρεύουμε το δωρεάν, άσχετα αν λίγοι το εκτιμούν. Είναι άλλο πράγμα το φιλότιμο και άλλο η αγνωμοσύνη. Εσύ κράτα το πρώτο και αγνόησε το δεύτερο. Άλλωστε σκοπός σου δεν είναι να σε ευγνωμονούν αλλά να σε διαβάζουν….

Σε καταστάσεις win-win κερδίζουν και οι δυο. Να το θυμάσαι και να μας διαβάζεις για να γίνεις καλύτερος blogger……

Drop Your Comment